Elsőként álljon itt nagyikám tortája, ami már soha nem lesz olyan finom.........
Tészta:
15 dkg porcukor
7 tojás
4 kanál kakaópor
15 dkg darált dió
3 tojásból piskóta
Krém:
15 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 kanál kakaópor
1 tojás
Máz:
15 dkg porcukor
3 kanál tej
2 kanál kakaópor
A tésztához a porcukrot a tojás sárgájával kidolgozzuk, majd belekavarjuk a kakaóport is.
Hozzáadjuk a diót,és a 7 tojás kemény habját. Lisztezett, zsírozott tortaformába (20cm) tűpróbáig sütjük 180-190 fokon.Ha kihűlt kettévágjuk.
Ha ez kész, megsütjük a piskótalapot is.
Amíg kihűlnek a tészták, elkészítjük a krémet. Nem kell egyebet tennünk, mint a hozzávalókat alaposan kikavarni.
Ezután jöhet az összeállítás. Az első kakaós tésztát megkenjük a krém felével, majd rátesszük a piskótát. Ezt megkenjük a másik felével,és jöhet a másik kakaós lap is.
Ha kész, sűrűre főzzük a mázat és még melegen a tortára kenjük.